Gamla Vikmanshyttan > Annat se- & läsvärt > Gamla minnesvärda fotografier ur Ernst Chefs fotoalbum

Gamla minnesvärda fotografier ur Ernst Chefs fotoalbum

Följande bilder från 1920-30-talen har vi möjlighet att vidarebefordra tack vare ett lån av ett gammalt fotoalbum som en gång i tiden tillhört solhagabon Ernst Chef. Vi har valt ut några minnesvärda dokument, håll till godo:

  1. Gamla dansbanan på Knåsen, nummer ett av två dåtida ”nöjesetablissemang” . Den här anläggningen brändes emellertid ner tre år in på 1950-talet men följdes av ett nybygge. Utedanseran tog slut i mitten av nästkommande årtionde.
  2. Tvättstugan i Byn, belägen nere vid stranden av Vikmanshyttesjön.
  3. Vinterbild (år 1931) från Västra och Östra Nygatan, troget och tornet.
  4. En intressant bild från Hyttbacken, i bakgrunden Rostugnen men vilket var huset till vänster? Jo, ytterligare en av brukets många tvättstugor.
  5. Dragspelsvirtuoserna Olle Chef och Ställar-Arne Karlsson, två musikaliska herrar som i högsta grad bidrog till musiklivet under flera årtionden i mitten av förra seklet.
  6. Tre av de sex förmansvillorna som uppfördes i Byn i slutet av 1910-talet.
  7. Musikföreningen, föregångare till Musikkåren – under ledning av A W Heimer.
  8. Viberg Tildas stuga invid Per Jansgården i Byn. Denna stuga flyttades sedermera till slalombacken och fungerade där i flera år som värmestuga.
  9. Kaffe i det gröna – året var 1930, deltagarna troligtvis chefsfamiljen.
  10. Makarna Fredrik Oskar och Anna Chef i trädgården utanför Hammarströms i Byn. Det redan då gamla melon-äppelträdet finns kvar än i dag, och ger fortfarande skörd…