Gamla Vikmanshyttan > Annat se- & läsvärt > Kusinerna Carlsson & Karlsson

Kusinerna Carlsson & Karlsson

Låt oss först komplettera med de unga herrarnas förnamn: Allan till vänster och Åke till höger. Båda tillhörande den stora smedsläkten Karlsson och båda med ett stort musikintresse och kunnande. Redan på den tiden, det glada och musikaliska decenniet 1950, med mycken införskaffad erfarenhet. Åke på sin trumpet och här Allan på tvärflöjt, annars som oftast på altsax eller klarinett.

Kusinerna Carlsson & Karlsson i Karl-Erik Bergmans sextett. Foto: Olle Lindholm

Kusinerna Carlsson & Karlsson i Karl-Erik Bergmans sextett. Foto: Olle Lindholm

Båda karlssonssönerna skaffade sig tidigt stor erfarenhet och engagemang i flera musiksammanslutningar. Båda är 37:or, numera grånade gentlemän, men i yngre dagar var Åke militärmusiker och Allan hann med många år som kommunal musiklärare.

Och så var det det där med Eric Ahlans orkester som naturligtvis får sitt berättigade utrymme i brukshistorien, underrubrik musik.

Bilden är tagen av den flitige amatörfotografen Olle Lindholm, också vikmanshytteson men sedan många år boende i kungliga huvudstaden. Olle ingick också som bekant i Eric Ahlans som pianist, en skicklig och noggrann herre på många vis. Exempelvis anger han fakta till fotografiet  ifråga: 125 sek, bländare 5.6, Rolleicord Xenar 3.5, Gevapan 30, framkallad i Microdol.

Länge leve bruksmusiken och minnet av alla högtidsstunder med framgångsrika vikmanshyttemusiker!


Mer om Eric Ahlans i text och bild finns bl.a. här: