Gamla Vikmanshyttan > Vikmanshyttebor > Hilding Elg – som sällskapsmänniska en medelpunkt

Hilding Elg – som sällskapsmänniska en medelpunkt

Hilding Elg

Hilding Elg

Hilding Elg tillhörde ättlingarna av den gamla småländska smedsläkten som flyttade till Vikmanshyttan, året var 1911. Hilding var redan född – 1904 var födelseåret, och den tilldragelsen skedde i Svartå i Närke där fader Bror Ulrik jobbade vid det laget.

Det var naturligt att elgspojken Hilding skulle börja i verket. Och det blev flera olika arbetsuppgifter under årens lopp. Karriären avrundades som tidskrivare på transportavdelningen.

Trots många och långa år av sjukdom och lidanden var han en duktig arbetsmänniska och aktad i sin arbetskrets. Och till sinnes en lättsam person men ändå ganska försynt, var Elg ofta en medelpunkt i vän- och släktsammanhang. Sommarstugan vid Ljustern var något som betydde ofantligt mycket. Det var en sann glädje att höra hans berättelser om veckoslutsbesöken vid sommarstället i sällskap med ”familjemedlemmen” Hella (en långhårig tax).

När Hilding Elg på äldre dagar blev bunden till sjukbädden kom hans handaskicklighet helt till sin rätt i form av vackra och välgjorda arbeten.

Hilding Elg blev 61 år gammal, gick ur tiden i början av februari 1966.