Gamla Vikmanshyttan > Vikmanshyttebor > Göte ”Fimpen” Bergman – en av de allra aktivaste bland de aktiva

Göte ”Fimpen” Bergman – en av de allra aktivaste bland de aktiva

Göte Bergman

Göte Bergman

I ett halvsekel ägnade Göte Bergman sina tjänster inom Vikmanshyttans Idrottsförenings olika verksamheter, såväl sommar- som vintertid.

Redan i slalombackens (Kartjärnsbacken) barndom hörde han till de mest entusiastiska bruksungdomarna och på somrarna var det fotboll som gällde – den lille (relativt kortväxt) smidige (nästan ”lealös) ynglingen blev tidigt ett med VIF. På 1950-talet blev det också en hel del ishockey men vintrarna kom först och främst att handla om den alpina sporten, Framgångarna lät inte vänta på sig och till slut blev det en lång och framgångsrik meritlista som ”Fimpen” Berg-man kunde ståta med.

Fyllda 30 år lade Göte fotbollsskorna på hyllan och inom slalom fungerade han som instruktör i olika sammanhang och åkte själv mest för motions skull.
Även som administratör inom slalomsektionen minns vi honom som kunnig och pålitlig.

På 1970-talet drog Göte B. igång damfotbollen inom VIF och därmed breddades bruksföreningens verksamhet på ett välkommet och nödvändigt sätt.

Vid VIF:s årsmöte i april 1986 drog sig den aktive vikmanshyttesonen Göte ”Fimpen” Bergman tillbaka för gott. Han avtackades med hedersbetygelser och ett stort varmt tack!

I april månad 2012 lämnade idrottsveteranen ”Fimpen” Bergman detta jordeliv.