Gamla Vikmanshyttan > Gamla industrin > Studieresa till Göteborg

Studieresa till Göteborg

I början av september 1970 fick företagsnämndsledamöterna vid Special-stålverken i Vikmanshyttan och Söderfors tillfälle att göra en intressant studieresa till Göteborg. Det var besöken på Götaverken och Svenska Kullagerfabriken som utgjorde huvudmålen, de 28 vikmanshytteborna och söderforsarna blev även guidade runt i den vackra västkuststaden. Visiten inleddes förresten med ett bejublad entré i den kända Fiskekyrkan. Bruks-karlarna blev nära nog besatta av alla skalldjur som kunde tillhandahållas, per auktion på traditionellt sätt.

Besök i Fiskekyrkan

Besök i Fiskekyrkan

För dalfolket var det speciellt angenämt att besöka göteborgsvarvet där man bland annat fick se den egna produkten fartygsventilerna bearbetas och installeras i de jättestora fartygsmotorerna.

”Räkbilden” från Fiskekyrkan, med de tillresta Bo Berggren, Roland Melander, Martin Björkström och Rune Karlsson som intresserade åskådare tillsammans med den vitrockade auktionisten.

Räkfrossa

Räkfrossa

Besök i Långedrag

Besök i Långedrag

Vid besöket i Fiskekyrkan lät sig dalfolket väl smaka av de räkor som exponerades – Martin Björkström ”tog saken i egna händer” och serverade kollegan Sigurd Sundström en portion, livligt påhejad av herrar Ture Bergqvist och Roland Melander.

Sjöfartsstaden Göteborg bjöd på många vackra vyer, bland annat ute vid Långedrag där kvartetten Hälsing-Eric Ericson, Martin Sjöholm, Gösta Larsson och Ture Bergqvist poserade.